Bedömning Online Blogg Nyheter Många branscher övergår till digitalt
Nyheter

Många branscher övergår till digitalt

Övergång till digital tjänst

Allt fler branscher erbjuder digitala tjänster och svenskar använder nätet för att styra upp vardagen. Idag kan du enkelt sköta allt från bank- och försäkringsärenden till matinköp online. Dessutom går det att ”besöka” en doktor eller få juridisk rådgivning på nätet. Här får du en kortare sammanfattning av vad det innebär för samhället när digitala tjänster blir standard.

Vanliga tjänster online

Tidigare var det framför allt e-handel som var den ledande branschen när det gäller digital konsumtion. Idag har dock utbudet i den digitala världen blivit mer mångsidigt.

Bedömning av försäkringsärenden

Numer går det enkelt att sköta alla typer av försäkringsärenden fullt ut via nätet. Får du en skada på bilen anmäler du ärendet online. Skadorna verifieras ofta via en digital lösning, men det är fortfarande vanligt att du får besök av en besiktningsperson.

Juridisk hjälp

Har du behov av juridisk rådgivning är det många firmor som erbjuder seriösa digitala tjänster. Ibland kan det dock krävas personliga möten, och därför är vissa delar inte 100 % digitala.

Prata med psykolog

Den som tidigare inte tagit steget att prata med en psykolog kan nu på enklaste sätt få hjälp online. Viktigt att tänka på är dock att den medicinska biten inte alltid kan skötas helt digitalt.

Bankärenden

Du kan utan problem utföra transaktioner online istället för att besöka ett bankkontor. Dessutom erbjuder låneinstitut möjligheten att ansöka om lån på nätet.

Motion och träning

Numer kan du träna precis på den plats du önskar tack vare smarta digitala tjänster. Prenumerera på en YouTube-kanal där du får färdiga pass eller live streama en yoga-klass.

Reparation mobil

En trasig skärm kan du enkelt få lagad utan att röra dig från skärmen. Företag erbjuder nämligen upphämtning, reparation och leverans av din trasiga mobil.

Vårdbesök

På nätet finns inte bara medicinsk information utan även möjligheten att träffa läkare. Över skärmen kan du rådfråga specialister.

Utbildning och skola

Du kan gå utbildningar uteslutet genom att studera digitalt via webbaserade lektioner. Däremot är det krångligare för dig som vill studera en yrkesförberedande utbildning att studera digitalt.

Exit mobile version