Bedömning Online Blogg Hem Fördelar med smart belysning
Hem

Fördelar med smart belysning

Det har blivit allt mer populärt med smarta hem, tekniska prylar och fjärrstyrda saker. Smart belysning är en sådan sak som kan ses både i hem, stugor och på arbetsplatser. Lamporna finns i flera varianter, som ljusslingor, glödlampor, utomhuslampor och mycket annat. Men vilka fördelar finns med belysningen?

Var kan man använda smart belysning?

Smart belysning kan användas precis var man vill. Vissa har små fönsterlampor och mysbelysning med smarta lampor för att enkelt kunna få det att se extra hemtrevligt ut. Det går också att ha smart belysning i utomhuslampor, i taklampor eller helt enkelt där man känner för det. Många väljer att sätta smart belysning i till exempel sovrummet så man slipper gå upp och släcka lampan när man lagt sig.

Vilka fördelar har den smarta belysningen?

Smart belysning har flera fördelar. Dels kan den tändas automatiskt, dels kan den enkelt tändas även på distans. Du kan till exempel slå på lamporna när du inte är hemma bara genom ett enkelt knapptryck på mobilen. En annan fördel med smarta lampor av olika slag är att de i regel också kan dimmas, och tändas upp i olika färger. Du kan också spara en hel del pengar och energi på att använda smarta lampor, samtidigt som du enkelt varierar ljusets intensitet beroende på vad du ska göra. Du kan alltså använda samma lampa när du läser och när du bara vill ha mysbelysning tack vare dimmerfunktionen.

Vad krävs för att ha smart belysning?

Det krävs inget särskilt för att ha smart belysning utom de särskilda lamporna eller slingorna. Lamporna kan skruvas i vanliga lamphållare och sedan tändas som vanligt med lampknappen. Det är viktigt att lampan är påslagen med knappen, annars kommer det inte gå att styra belysningen med mobilen. Du måste också ha tillgång till WiFi eller annan internetuppkoppling för de allra flesta typer av smart belysning.

Drar den smarta belysningen mer ström?

Man kan tro att smarta lampor drar mer ström eftersom strömbrytaren alltid ska vara i på-läge, men så är faktiskt inte fallet. Lamporna är väldigt strömsnåla, och dessutom kan du spara en hel del pengar på att slippa lämna lampor tända bara för att du vill att de ska lysa när du kommer hem. Med de smarta lamporna kan du helt enkelt tända ljuset när det blivit mörkt ute. En annan fördel är att lamporna har väldigt lång livslängd – i regel är den över 50 000 lystimmar.

Exit mobile version