Bedömning Online Blogg Jakt Vad är ett hundförarbälte?
Jakt

Vad är ett hundförarbälte?

Ett hundförarbälte är precis som namnet lyder. Det är alltså ett bälte som underlättar för en hundägare. Med hjälp av bältet kan man göra aktiviteter med sin hund fast med händerna fria. På så sätt kan man känna sig friare och det belastar inte armar och axlar på samma sätt. Det finns många varianter av hundförarbälten och därför också många valmöjligheter.

Hundförarbälten för två eller fler hundar

Det finns också hundförarbälten som passar två eller flera hundar. Detta kan var en fördel eftersom det kan bli jobbigt att ha flera hundar i koppel samtidigt. Det är optimalt både för joggning, vandring och skidåkning. Speciellt skidåkning där man behöver händerna fria för att kunna hålla i stavarna. När man är ute och vandrar med sina hundar kanske man behöver komma åt någonting i väskan exempelvis och då underlättar det om man har fria händer.

Vilket hundförarbälte ska man välja?

Som ovan nämnts finns det olika varianter på hundförarbälten. Dock fyller alla samma funktion. Det som skiljer bältena åt är märke, utseende, kvalitet, om de är anpassade efter en eller flera hundar, samt priser. Men funktionsmässigt är alla lika. Det gäller bara att hitta det bältet som passar bäst för en själv. Det man bör tänka på dock är att har man flera stora och starka hundar är det rekommenderat att välja ett hundförarbälte som är slitstarkt och har bra kvalitet.

Viktigt att tänka på vid användning av ett hundförarbälte

Det är inte bara hundägaren som ska ha de bästa förutsättningarna utan även hunden och/eller hundarna ska givetvis också ha det bekvämt. Vid användning av ett hundförarbälte är det därför viktigt att ha en dragsele på hundarna. Detta medför att det inte blir någon ojämn belastning på hundarna och det gör även att hundarna kan njuta till fullo. Om man bara ska ta en kortare promenad fungerar det givetvis med ett halsband och koppel. Men ska man utöva olika aktiviteter bör hundarna alltså ha en sele.

Använd expanderkoppel med hundförarbältet

Ett expander koppel expanderar när hunden drar, vilket gör att det inte belastas lika mycket på hunden. Men det är även en fördel för hundägaren eftersom det inte blir samma ryck som med ett vanligt koppel. Det innebär att risken om att välta omkull minskar. Det är därför viktigt och rekommenderat att använda sig av ett expanderkoppel vid användning av ett hundförarbälte. Hunden/hundarna mår bra, liksom hundägaren och tillsammans får de njuta av en härlig aktivitet.

Exit mobile version