mars 6, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Diskussion

Tandvård online – Är det möjligt?

Någonting som verkligen har slagit igenom de senaste åren är vård online. Du kan ladda ner en app och träffa en läkare via video inom fem minuter. Men är det möjligt för tandvård att göra samma resa? Det finns redan företag som har börjat med en sådan tjänst. Du kan då boka in ett kostnadsfritt besök och rådfråga en tandläkare om förändringar gällande din munhälsa. Det bästa är att du har tillgång till detta sju dagar i veckan och kan få tid inom fem minuter. Du behöver inte heller ta dig till en tandläkarklinik.

Få rådgivning från en tandläkare

Även om du inte kan träffa en tandläkare via ett fysiskt besök kan du få hjälpsamma råd och tips. Efter att du har förklarat ditt ärende kan du få förslag på behandlingar och hur du ska gå vidare. En tandläkare kan även tipsa om du bör ta några mediciner för att lindra eventuell värk. Då kan du dämpa det värsta av smärtan tills du kan boka in en tid hos en fysisk klinik.

Se om ditt ärende är akut

En annan sak som är fördelaktig med att kunna kontakta en tandläkare online är att denne kan avgöra om ditt ärende är akut eller inte. Du får även råd om hur du ska gå vidare. Du brukar även kunna välja om du vill ringa via video eller telefon. Det handlar om vad du känner dig mest bekväm med. Är du i akut behov av tandläkare ska du kontakta en tandläkarklinik.

Få läkemedel eller remiss

Tandläkaren har behörighet att skriva ut läkemedel eller skicka vidare en remiss även om du bara har kontakt online. Det kommer underlätta mycket om du sitter med tandvärk och inte har möjlighet att ta dig till en fysisk klinik. Då kan du i alla fall så smärtstillande utskrivet tills du får en tid att åtgärda dina bekymmer.

Hur ser framtiden ut för tandvård online?

Det är ännu ingen som vet hur tandvården online kommer utveckla sig. Det vi vet är att onlinetjänster växer i popularitet och att det inte finns några tecken på att det kommer avta. Förmodligen kommer fler kliniker skapa sina egna appar och låta kunder träffa tandläkare online. Det kommer även ge större valmöjligheter för dig som patient. Det kommer förmodligen även bli ett större utbud av specialister. Du kan till exempel välja om du vill träffa en tandhygienist eller tandläkare. Tjänsterna kan alltså blir mer skräddarsydda med dina behov i åtanke.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video