juni 4, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Tips

Var kan du få vård och rådgivning online?

Mobilapp för onlinevård

Det finns en rad olika aktörer som erbjuder vård eller rådgivning online. Men vad skiljer dem egentligen åt? Låt oss titta närmare på de olika alternativen.

Mindler

Mindler är den största digitala psykologmottagningen idag, och de erbjuder chatt med en legitimerad psykolog inom 24 timmar, vilket gör det till en mer tillgänglig lösning än de traditionella alternativen.

Kry

Kry är den största digitala vårdtjänsten i Sverige. Hos dem kan du få hjälp av psykolog, läkare eller sjuksköterska. De har även vårdcentraler på några håll i landet.

MinDoktor

MinDoktor är en annan digital vårdcentral som erbjuder kontakt med läkare eller psykolog. En fördel är att det finns vårdcentraler och vaccinationsställen runt om i landet.

Doktor.se

Doktor.se är den digitala vårdtjänst som växer mest, kanske för att de förutom läkare och psykolog erbjuder kontakt med barnmorska digitalt. Doktor.se har också några vårdcentraler och vaccinationsställen.

1177

1177.se drivs av Sveriges alla regioner. Där finns massor av information och du kan ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Ett plus är all information, ett minus att det inte går att få vårdgivning via chatt.

Doktor24

Doktor24 är en digital vårdcentral där du kan få hjälp av läkare eller sjuksköterska. En fördel är deras samarbete med Apoteket, som gör det möjligt att få till exempel vaccinationer.

Mamamia.se

Mamamia.se är inriktade på barnavård och sexuell och reproduktiv hälsa. De erbjuder en digital tjänst som ett komplement till sina mottagningar.

Mendly

Hos Mendly går det att gå i KBT-terapi hos en legitimerad terapeut. Terapin sker via chatt, vilket är en fördel för vissa men inte passar alla.

Pratamera.nu

Pratamera.nu är en lite bredare digital tjänst för psykisk ohälsa, eftersom det är möjligt att få hjälp av psykolog, psykoterapeut och läkare. Kontakten sker via chatt eller video.

MediCheck.se

MediCheck erbjuder specialistvård via videosamtal utan att du behöver ha någon remiss. Det gör att det är lättare att få hjälp av en specialistläkare för de problem du har.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video