juli 23, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Diskussion Tips

Försäkringsärenden online

Försäkringsbolagen har precis som många andra satsat på digitalisering. Det gör att det idag är möjligt att göra många delar av dina försäkringsärenden online.

Vad går att göra online?

Många vanliga processer är möjliga att helt och hållet sköta via nätet. Exempel på saker du kan göra online är:

  • Jämföra olika försäkringar, inom samma bolag och försäkringar från olika bolag
  • Teckna en försäkring
  • Göra en skadeanmälan, så att du kan få ut pengar från försäkringen
  • Driva vissa försäkringsärenden via exempelvis Insurello eller Incertify
  • Skicka in handlingar, komplettera och göra ändringar i ett ärende

Vad innebär det att driva försäkringsärenden?

Det finns företag som erbjuder tjänster kring försäkringsärenden online. Till exempel Incertify kan hjälpa dig att driva ditt försäkringsärende. Det innebär att de representerar dig i ärendet och letar efter alla möjligheter som gör att du kan få ut försäkringspengar. Har du till exempel råkat ut för en olycka kan det vara lite oklart vilken eller vilka ersättningar du har rätt till. Att själv få ordning på vad som gäller kan vara svårt om du inte är van vid det och vet hur regler och villkor för olika försäkringar ser ut. Att ta hjälp i ditt ärende kan då vara ett bra sätt att få ut pengar.

Vad kan du inte göra online?

Vad du kan och inte kan göra online beror på vilket försäkringsbolag det handlar om. För att få ett säkert svar på vad ditt bolag erbjuder är det bästa att vända dig direkt till dem. Saker som inte går att göra online kan vara bland annat att ändra i en försäkring eller avsluta en försäkring. Finns det kundtjänst via chatt eller mejl är det ändå inte säkert att det går att lösa där, utan du kan behöva ringa upp kundtjänst för att få rätt hjälp. Det är inte heller alla som gör uppdateringar så att du kan se online vad som händer i ditt ärende. Vill du veta vad som händer i processen kan du också behöva ringa upp kundtjänst, detsamma gäller om du vill få bekräftelse på att handlingar du skickat in registrerats och liknande. Som sagt skiljer det sig åt mellan olika bolag, vissa har satsat mer på digitalisering än andra. Tjänster som de Insurello och Incertify erbjuder är överlag väldigt inriktade på digitalt användande, så där kan du följa det mesta som händer i ärendet. Har du frågor som är av lite mer komplicerad art kan de vara svåra att lösa online även hos dem.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video